Tips och råd som lyfter
ditt hem eller kontor

 

Innemiljö

Jag hjälper dig med allt inom färgsättning och inredning av hemmet eller kontoret. Med en neutral bas (väggar och golv) kan du med hjälp av färg på möbler och inredning ge ditt hem/kontor en personlig look. Inredningen kan vara i modern, romantisk, lantlig, minimalistisk eller klassisk stil och man kan självklart blanda gammalt med nytt.

 

inner

 

Utifrån ditt behov tar vi fram lämpliga förslag på färgsättning, möblering samt övrig inredning. Förslagen innehåller bland annat skisser, bilder, materialprover, färger, tapeter och textilier.

 

Via mig kan du också köpa möbler, mattor, textilier och lampor, och tillsammans med mina erkänt duktiga samarbetspartner tillverkar och levererar vi sköna sänggavlar, fina hissgardiner och allt annat som skapar en personlig och harmonisk inredning som lyfter fram hemmets eller kontorets unika förutsättningar.

 

Utemiljö

1391010-bow-table-low-silver-white-02I samband med att jag hjälper dig med att skapa en personligt trivsam atmosfär för ditt boende eller kontor så ger jag också konkreta tips och idéer om hur du kan ta hand om den viktiga miljön runt omkring huset.

Målsättningen här är att tillsammans med dig skapa en trivsam och värdeskapande utemiljö som fungerar under de olika årstiderna.

• Jag ger dig inspiration till hur du på ett enkelt sätt kan förändra din utemiljö.

• Jag hjälper dig med att skapa en personlig atmosfär i trädgården, på altanen eller balkongen.

• Jag möblerar med klassiska och funktionella utemöbler utifrån ditt behov.

• Jag kan även vara behjälplig med val och anskaffning av växter och blommor.

 

Solskydd

Solskyddsprodukter ger energibesparing och minskar därmed miljöpåverkan och bidrar till ett klimatsmartare hem/kontor. Några goda exempel på solskydd kan vara:

• Fodrade hissgardiner
• Träpersienner
• Aluminiumpersienner
• Plissé- och duettegardiner
• Lamellgardiner

 

Tillsammans diskuterar vi de olika fördelarna hos respektive solskydd för att få till stånd en optimal lösning.

 

Textiler

damaris-13Med hjälp av olika textilier i kuddar, gardiner, överkast och mattor, skapas en personlig och trivsam inredning i ditt boende. Jag har mängder med olika tygkollektioner med allt ifrån klassiska rutor till bolsterränder och enfärgat.

 

Tillsammans med mina duktiga samarbetspartner tar vi fram och skräddarsyr fina kuddöverdrag, hissgardiner, gardinlängder och överkast i härliga kvalitéer som linne, bomull eller ull.

 

Mattor kan i vissa rum utgöra en väsentlig del för att få harmoni i inredningen. I mitt erbjudande ingår mattor av god kvalitet som du kan måttbeställa efter dina egna önskemål och behov. Möbler kan också behöva kläs om för att bättre passa ihop med den övriga inredningen.

 

Kök

kok

 

Köket är ett av bostadens viktigaste utrymmen, där hela familjen med vänner samlas och umgås. Ett bra kök höjer värdet på hela bostaden. Trendig eller klassisk, koordinerad eller iögonfallande, praktisk eller ”bara” estetisk – det är du som kund som väljer, jag guidar dig på vägen och…

… ser till så att du får ett personligt kök med bra lösningar för förvaring och arbetsytor,

… ger dig förslag på köksluckor, bänkskivor, inredning och vitvaror,

… hjälper dig med val av kakel och klinkers, färgsättning, belysning och möbler.

 

Tillsammans med mina duktiga samarbetspartner ser jag till att köket blir funktionellt, personligt och harmoniskt.

 

Homestyling

stylingInför en eventuell försäljning av bostaden hjälper jag dig att skapa en inbjudande miljö. Homestyling kan öka bostadspriset med 5-15 % enligt Svenska Fastighetsmäklare.
Homestyling innebär att bostaden görs i ordning inför en försäljning. Med min hjälp lyfts bostadens kvalitéer fram snarare än bostadens innehåll i form av möbler, väggfärg eller tapeter. Detta för att den potentiella köparen skall få en mer korrekt uppfattning om bostadens verkliga karaktär.

 

Vad som ingår i en homestyling varierar mycket beroende på vad du som kund väljer att satsa på, och vad bostaden kräver, men oavsett omfattningen och kostnader är homestyling avdragsgill vid kapitalvinstberäkningen av bostaden. Jag behöver emellertid se bostaden innan vi kan ge er en offert och tidsplan.

 

Sovrum

Inred sovrummet till en så lugn och harmonisk plats som möjligt, ett rum för vila och återhämtning. Sovrummet är hemmets mest personliga rum, därför är det viktigt att utgå från det du själv trivs bäst med.

 

sovrum

Färger

Naturfärger är bra att använda som bas, t.ex. sand, beige och olika nyanser av vitt. Ljusa färger har en lugnande inverkan och ger en känsla av harmoni. Om man använder sig av en och samma färgskala, är det viktigt att välja olika strukturer och material för att få mer liv i inredningen. Man kan även lägga till någon accentfärg eller sin egen favoritfärg.

 

Möbler

Sängen är sovrummets viktigaste möbel. En tygklädd huvudgavel är ett bra komplement, den är praktisk samtidigt som den ger en mer ombonad känsla. En sängkjol, överkast och en pläd på sängen förstärker den varma och goa känslan i rummet. Samtidigt är mjuka mattor vid sängen både varmt och skönt att sätta ner fötterna på. Naturmaterial som linnetyg är bra alternativ till både sänggavel och gardiner. Linnetyget har en levande struktur och blir bara vackrare med åren. Om man vill mörklägga, kan man fodra gardinerna med ett s.k. ”mörkläggningstyg”. Bra förvaring är också viktigt för att skapa ett funktionellt sovrum.

 

Belysning

Välj ett lagom starkt riktat ljus som är väl avbländat. Punktbelysning vid sängen är viktigt om man läser mycket. En dimmer är ett praktiskt val som kan användas för att ljusa upp rummet diskret. Komplettera gärna med flera smålampor om det är möjligt, det ger en hemtrevligare känsla.

 

Harmoni

Sängen är förstås viktigast i sovrummet men det finns givetvis många olika knep för att skapa den mysiga känsla som ett bra sovrum bör ha. Harmonin i sovrummet infinner sig dock alltid med hjälp av olika textilier och när man bäddar med fina påslakan som är sköna att sova i.

 

Barnrum

Inred barnrummet så att det känns tryggt, ombonat och mysigt. Det ska fungera som både lek-och sovrum – en plats där barnen mår bra.

 

Färger

Vitt är bra som bas på väggarna, det är både praktiskt och fint. Använd gärna en av väggarna som fondvägg. Den kan målas i glada färger eller i en mer dämpad färgskala utifrån vad barnet själv tycker om. Det behöver inte vara en hel fondvägg utan kan med fördel vara en liten del av en vägg eller nisch. Tapeter med fina mönster ger också ett härligt uttryck på en fondvägg.

 

För helhetskänslan i rummet, använd olika nyanser av en färg eller flera färger i samma färgskala. Färgerna kan med fördel tas upp i påslakan, kuddar, täcken och gardiner. Glöm inte att lämna rena ytor på väggarna så att det finns plats för tavlor, dekorationer och för barnets egna alster.

 

Möbler

Sängen är den viktigaste möbeln i barnrummet. Den i kombination med en bra madrass ger goda förutsättningar att tillgodose barnets sömnbehov. Bädda med fina och sköna påslakan, kuddar och täcken så att sängen blir inbjudande och även kan användas som en mysig sittplats. En stor golvkudde kan också vara ett bra val.

 

När barnet blir lite större ökar behovet av bords-/arbetsyta. Det behöver inte vara ett traditionellt skrivbord utan kan vara ett mindre köksbord, klaffbord eller en skiva med bockben.

 

En mix av nytt och gammalt i möbleringen ger också barnrummet karaktär. En bra och välplanerad förvaring är A och O i ett barnrum. Allt måste inte kunna stuvas undan men allt bör ha sin egen plats. Hyllor, lådor och korgar ger barnet själv möjlighet att sortera sina leksaker på ett enkelt sätt. Ordning och reda skapar lugn och harmoni i rummet samtidigt som det inbjuder till kreativ lek. Fri golvyta för olika sorters lek är också viktigt – och plats att sprida ut sina leksaker på.

 

Belysning

En bra taklampa med dimmer ger bra lekbelysning och samtidigt en behaglig mysbelysning. För att uppnå bästa möjliga ljus, beroende på barnets ålder, kan man komplettera med olika sorters punktbelysning såsom till exempel en fastmonterad sänglampa ovanför sängen och flera smålampor.

 

Harmoni

Sängen som inbjuder till skön vila och god sömn är barnrummets viktigaste möbel. Men det är färgsättningen och möbleringen tillsammans med bra förvaring som avgör hur bra rummet fungerar.

Producerad av svenssonmolin 2017